Mijn naam is Wesley de Haas.

Ik ben 19 jaar oud, woon in Hardinxveld-Giessendam samen met mijn ouders, broer en broertje.  Mijn grootste passie is turnen. Dit is niet helemaal vreemd, omdat ik uit een turnfamilie kom. Mijn oma, ooms,  moeder en tante hebben allemaal fanatiek geturnd.

Ik ben geboren op 8 maart 2001 en vanaf het moment dat ik mijn eerste stappen deed is mijn turn carrière begonnen.
Bij Gymvereniging OKK Hardinxveld ben ik samen met mijn moeder begonnen op de peutergym bij juf Henny. Al snel werd wel duidelijk dat ik heel graag wilde gymmen en dat er eigenlijk niets te gek voor me was. Ik groeide dan ook  door als driejarige peuter naar de kleutergym. Na 1 jaar vond ik dat niet zo uitdagend meer en wilde ik graag "echt" gaan turnen. Na een maandje op proef bij de selectie te hebben getraind wilde ik dan ook niet meer terug!! Ik mocht blijven en op mijn 5e jaar is het turnen dus echt begonnen!
Naast de wekelijkse trainingen van meester Erik en meester Richard ben ik ook al mee gaan doen met de landelijke wedstrijden. Wat een belevenis was dat zeg. Soms had ik het tijdens een wedstrijd drukker met alle wat er om me heen gebeurde dan  met me te concentreren op mijn oefeningen. Wat fijn dat je dan een trainer hebt!
Op zeker moment werd ik gevraagd door "ome Rob Stout" om eens een keertje bij hem te komen trainen bij turnvereniging O&O in Zwijndrecht. Dat was natuurlijk een hele eer en heel leuk: turnen in een hal met een echte valkuil! Het beviel heel goed en vanaf dat moment trainde ik bij twee verenigingen in totaal 4 of 5 keer in de week.

Naast individuele wedstrijden heb ik ook elk jaar meegedaan aan teamcups. Eerst als gastlid en daarna als O&O'er. Dat was altijd een feestje om met elkaar als team te genieten van de turnsport.
In het jaar 2010 behaalde ik mijn eerste Nederlandse titel in de meerkamp in de categorie instap 10 tweede divisie. Ik was toen 9 jaar. Wat een feest was dat! Vanaf dit seizoen ben ik volledig gaan trainen bij de vereniging O&O Zwijndrecht.
Nog veel meer mooie momenten en resultaten heb ik mogen ervaren en meemaken samen met mijn (huidige) trainers Jeroen Jacobs, Remon Rooij, Enrico Visser en Rob Stout.

wiebenikEen ander hoogtepunt was toen ik een uitnodiging kreeg voor de Oranje Jong talent selectie. Samen met nog meer geselecteerde turners bezocht ik graag de nationale selectie trainingen. Vervolgens kwalificeerde ik me ook voor de Oranje Talent selectie en twee jaar later voor de Jong Oranje selectie , waarvan ik momenteel lid ben. Vanaf het moment van toetreden tot de nationale selecties begon ook  mijn ervaring  met deelnemen aan internationale wedstrijden o.a. in België en Oostenrijk.

Momenteel train ik ongeveer 24 uur in de week en ben ik hard aan het trainen voor het JEK (Glasgow) en het Nederlands Kampioenschap in Ahoy in juni 2018.

error: Content is protected !!