– Wesley naar het EYOF


Afgelopen zaterdag morgen kreeg ik te horen dat ik mee mag doen aan het EYOF (Europees Jeugd Olympisch Festival) in Hongarije (Gyor).

Dit is de bekroning op het harde trainen van afgelopen seizoen. Trots op deze geweldige prestatie. Naast mij zullen nog twee andere turners behoren tot het team, te weten Bradley Noordzij (clubgenoot - O&O Zwijndrecht) en Jaro van Wijngaarden. Wij zullen ons als team vanaf nu gericht gaan voorbereiden op het EYOF. Op het programma staat o.a. nog een interland in Malmedy tussen Nederland, Zweden en Belgie en een trainingsstage.

Het EYOF vindt plaats van 23 tot 29 juli in Hongarije, Gyor. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOC*NSF heeft de voordracht bevestigd van het door de KNGU voorgedragen team herenturners.

De volgende turners uit de Jong Oranje selectie zullen deelnemen aan het EYOF:

Wesley de Haas (O&O Zwijndrecht),
Bradley Noordzij (O&O Zwijndrecht),
Jaro van Wijngaarden (SV PAX Haarlemmermeer).

Zij zullen worden begeleid door de trajectcoaches Remon Rooij en Rob Hartman. Sportfysiotherapeut Kirsten Visser verzorgt de paramedische begeleiding van de Nederlandse turners en jurylid Jos Eigenbrood wordt eveneens afgevaardigd naar dit evenement.

Reserveturner Emilio Martina Perez (SV PAX Haarlemmermeer) zal tot de teampresentatie op 15 juli deelnemen aan het voorbereidingstraject. De reserveturner reist niet mee naar Hongarije.

Het EYOF-team zal op 1 juli aanstaande deelnemen aan een internationale wedstrijd in Malmedy (BEL) tegen de landen België en Zweden.


Het European Youth Olympic Festival is een sportevenement voor jonge Europese sporters in de leeftijd tot en met 18 jaar, dat om de twee jaar wordt gehouden. Tijdens het EYOF maken de deelnemers kennis met alle tradities van de Olympische Spelen. NOC*NSF hecht in het kader van talentontwikkeling veel waarde aan het evenement.

De veertiende editie van het EYOF wordt van 23 tot en met 29 juli 2017 gehouden in Györ. Zo'n 2.400 sporters uit vijftig Europese landen zullen naar de Hongaarse stad afreizen, waar ze in tien verschillende takken van sport strijden om de medailles. Nederland is vertegenwoordigd bij atletiek, handbal, judo, kanovaren, turnen, volleybal en zwemmen. Het NOC*NSF Talent Team staat onder leiding van chef de mission Pieter van den Hoogenband.

Een reactie plaatsen

error: Content is protected !!