– NK Ahoy 2017

 

In het weekend van 17 en 18 juni vonden de Nederlandse Kampioenschappen voor turnen dames en heren plaats in het sportpaleis Ahoy in Rotterdam tijdens de Fantastic Gymnastics.   Dit NK was tevens het laatste kwalificatiemoment voor het EYOF (de Europees Jeugd Olympische Festival) waar ik ook voor gekwalificeerd ben. 

Het eerste onderdeel van het NK was de meerkamp (over zes toestellen). Ik begon hier heel sterk aan met mijn favoriete onderdeel sprong en liet twee mooie sprongen zien. Daarna vervolgde ik mijn meerkamp goed en kon eindigen met een hele sterke ringenoefening die met het hoogst aantal punten werd beloond. Het was een hele spannende strijd onderling die uiteindelijk resulteerde in een prachtige tweede plaats voor mij op het podium.

Naast de meerkamp heb ik me ook nog geplaatst voor 5 toestelfinales, te weten sprong, brug,rek, vloer en ringen. Hier wordt weer opnieuw gestreden per toestel voor de kampioenstitel.
Ik kreeg uiteindelijk de gouden medaille omgehangen voor de toestellen ringen, rek en sprong. Daarnaast behaalde ik nog het zilver op het toestel vloer.

Het was een fantastisch en mooi NK voor mij!

                                                                                          

Een reactie plaatsen

error: Content is protected !!